Ett vitt år - avklarat!!!

Klockan 12 på dagen för ett år sen startade mitt vita år.
Det vita året är nu avklarat - mission accomplished - och jag tackar er som följt mig på bloggen under året.
Det kommer lite uppföljning och hur det gick första tiden efter det vita året för er som  är intresserade. Vi ses snart!

HA ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR !!!
JAG KLARADE DET!!!


Ett vitt år - bara timmar kvar...

Klockan 12 lunch imorgon nyårsafton har jag (förmodligen) klarat av att ha ett vitt år. Fyrverkerier är inköpta och första pilsnern är redo för öppning.

12 timmar kvar alltså !

Sjukt.

När man blir lite vuxen säger man att åren går så fort. Man kan få detta faktum att verka i förmån för en själv. Om man till exempel tränar måndag och onsdag varje vecka och ett år vips går fort så har man tränat 100 gånger! Vanor ger ganska bra utdelning när tycker att tiden flyger iväg, om ni förstår vad jag menar.

Jag skall försöka skaffa mig ett par tre stycken nya vanor, några bra tillsammans med de dåliga...

Nu är det the final count-down!

Julmat och promenader!

Igår, juldagen blev jag äntligen lite piggare och kunde ta en långpromenad. Det behövs verkligen med tanke på att jag varit förkyld men senaste veckan ätit ganska mycket. Aptiten återkommer väl något före förkylningssymptomen avtar.

Tre veckor varade alltså förkylningen, en vecka mindre än tidigare år då jag inte hade vitt år!! Inget riktigt statistiskt urval kanske men ändå. Sen kanske det kommer en backlash och lunginflammation för f-n va det blåser ute! Men promenera för att bränna lite julmat är väl enda sättet just nu. 5 dagar kvar att uträtta mirakel och ha klarat ett helt vitt år!

Det gäller att hålla i hatten!

Förkylt!

Well well, det är väl lite för positivt tänkt att man helt kan slippa förkylningar för att man har ett vitt år. Nu har jag varit rejält snuvig i 2 veckor och för trött för att träna.

Förut om åren har jag ibland märkt att när jag får ett ryck och börjar träna hårt 3 månader och liksom kommer igång med konditionen så händer det ofta att jag blir (små-)förkyld i 4 veckor (hopplöst) och efter det är konditionen som bortblåst och man är tillbaka på ruta ett igen. Jag tänkte att man skulle slippa förkylningar om man hade vitt år, eller i alla fall inte vara förkyld så länge.

Jag hade klarat mig i 11 månader utan förkylning men sedan jag tränat relativt hårt 3 dagar i rad (dumt, jag vet) så var det klippt. Elva månader är i vilket fall som helst betydligt mer än 3 månader.

Tänkte försöka börja träna så fort jag känner mig ok men man skall inte börja för tidigt skriver en läkare i denna artikel.

Nu testas i alla fall min teori om att man kanske inte är sjuk så länge...


Ett vitt år: 11 vita månader avklarade - bara en kvar!

Statistiken för 11 vita månader.

Θ Ingen alkohol på 11 månader
Θ 10% viktminskning
Θ 11% minskat midjeomfång
Θ Inga förkylningar ännu

Fan det här ser ut att klara sig fint!
Vi hade julfest på jobbet men jag skippade den. Julfest i november är inte riktigt min grej, dessutom fin höst ute. Men jag hade nog gått dit om det inte hade krockat med min träning. Dessutom med ett mål att vara viktmässigt all-time-low dan innan julafton så är det inte läge att fläska i sig julmat bara för att någon annan betalar :-)

Men är det inte så att jag skippar alla tillfällen där det dricks alkohol och därför inte utsätter mig för frestelser och därmed "duckar" mig igenom det vita året, dvs det hade aldrig hållt någon längre tid? Inte medvetet i alla fall, kanske ser jag mindre fram emot dessa tillfällen när man vet att man inte ska dricka. Jag har inte några problem socialt att berätta att jag har ett vitt år om det skulle råka komma på tal.

Det kan vara att prioriteringarna har ändrats detta år, i år har jag fokuserat på annat. Man får leta efter mål, stora och små och delmål på vägen, misslyckas, komma tillbaka, ge sig fan på att fortsätta, ta ett mindre mål inte gapa efter för mycket, sträva vidare, så som jag misstänker att civilisationen gjort i 200 000 år allfrån det att den moderna människan utvecklades i Afrika och sedan utvandrade via arabiska halvön, via Asien och sedan till Europa där jag sitter nu.

RSS 2.0