Fredagsmys!

Så glad blir man när man har alla rätt
Fredagsmys med lite god mat, choklad, bullar, banan och mer choklad.
Det var riktigt länge sen jag hade en helkväll på fredagen framför tv:n.
Nyheter - sen Postkodmiljonären, På Spåret, mer nyheter, Skavlan sen spårar det ut lite med zappning fram och tillbaka.
Sötmandlar
Jag har lovat att recensera mandlar som snack.
Mandlar är bra, det passar utmärkt tillsammans med ostbågar och även med chips. Jag menar en ostbåge är ju slut så fort, men en mandel är lite tuggmotstånd och det tar lite tid att få i sig den. Det är väl det som är fördelen för en mandel är ju ganska rik på kolhydrat och fett eller vad det nu stod på påsen. Men den skall även vara hälsosam. Rekommenderad dos: Ät en handfull om dagen. För övrigt tycker jag om rekommendationer som är skrivna på det lite stillsamma sätt i punktform som DN publicerade för ett par tre år sen. Men mycket kan ju ha hänt sen dess hoppas det inte är tvärt om nu :-)

Att mandel passar bra med ostbågar låter som ett skämt men jag skämtar inte helt och hållet. Min nya taktik är nämligen att stoppa i mig lite nyttiga saker då och då utan att låta bli att äta onyttiga helt och hållet. Alltså jag åt en halv stor chipspåse igår men också en banan och ett äpple och just därmed tror jag att jag kunde låta bli att äta hela chipspåsen!
Det verkar passa mitt psyke att inte hindra mig från att äta något onyttigt, men att lura mig själv genom att äta mig halvmätt på lite nyttiga saker emellan snackstuggorna - ja ni fattar. Jag är inte den personen som laddar upp med bara morötter, gurk-stänger och lite light-dip om man säger så inför fredagsmyset.

Kan man översätta detta till ett vitt år strategi? Nej kanske inte. Men frågan är om det går för vardagsgroggandet? Vet inte. En ren apelsinjuice mellan skruvmejslarna? Varannan vatten (och varannan öl) har jag hört talats om, den ska funka bra efter 12 på krogen. Fast när man är ute och har kul vill man ju inte tänka på sånt, om man inte har något viktigt dan efter förstås. Typ att man ska på fest... :-) Tål att funderas på. När man har kommit igång vill man ju ha kul.

På Spåret

Nåja det var lite funderingar. Nu har det slagit över till lördag och jag måste bara nämna att jag hade hyfsat mycket rätt på både pk-miljonären & på spåret, klistrade allt utom zola, jättemarsvinet (trots att jag sett en hel flock sådana i en djurpark) och Anna-Lena. Briljerade på Seattle (10p). OK helgarderade väl på en fråga (Beach Boys) när jag sa Animals, Beach Boys eller Osmonds. Å andra sidan slog jag självaste Fredrik på fingrarna med Star Spangled Banner (domaren klämde till med sprangled innan han rättade sig (själv?).) Hade jag varit med hade jag vunnit 50 000 och kommit till kvartsfinal (?) i på spåret. :-D Det är lätt från hemmasoffan! Ibland. Just det, missade på jordegumma och Ålborg också.

En underskattad sak är att man kan komma i rätt intressanta diskussioner när man nämner att man har ett vitt år. I alla fall när man när man umgås med schyssta personer. Folk kan öppna upp sig rätt bra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0