Seriös Schlagerfest...Melodifestivalparty!  Swingfly på bilden blev mer och mer poppis inför finalen.

Swingfly blev mer och mer poppis

Det var en rolig fest häromveckan men ingen alkohol för mig alltså. Folk sket väl i det högaktningsfullt och hade precis lika roligt för det. Man har väl hållit igång förut och kalasfin småplockmat + schlagerfinal o glada människor är ju inte fel.
Linda är finare i svart


Det känns som om schlagerfestivalen håller på och då är man inne i det men nu efter bara 10 dagar så är det redan SÅ glömt. Men en kul tradition. Bort med han schlagergeneralen bara så att det inte är samma låtskrivare år efter år, låt efter låt.

Mitt mål, ett vitt år, går än så länge bra. Men ibland ser man reklamen, man noterar den, man ser vintips och matlagningstv-program där det tas en liten "kockens vin" och om nu någon trodde att man inte påverkas av reklam så kan jag meddela att, det gör man! Det är väl därför företag lägger ut miljardbelopp på reklam också. De chansar nog inte med pengar i den storleksordningen. Just nu om jag inte hade haft vitt år, hade jag lätt suttit med ett glas rött...

En riktig fest alltså utan en droppe, fungerade hur bra som helst, men det var inget annat att gissa med så trevliga värdar och gäster.

Redan innan hade en av de bättre låtarna åkt ut, My heart is refusing me med Loreen.

Loreen kom inte med till finalen.

Och så till tävlingen. Ja inte i globen alltså utan på festen där man skulle gissa vem som skulle vinna. Hopplöst att gissa hur folk röstar, jag famlade i mörkret och lyckades välja Brolle som kom typ sist.

Men grattis till vinnarna i alla fall, i vårt fall blev den en melodifestivalcd i pris. Hur det går för Sverige i finalen det vet nog ingen. Men det ryktas att Norge har en superlåt på gång.

Just ja - jag har tagit månaden mars som någon slags icke-snacks månad också. Inga chips eller ostbågar blev det på festen heller. Oliver, kycklingklubbor, italienska brödpinnar, några konstiga såser (goda) plus en hel massa grönsaker skurna i plockmatsize. Gooott.

Och kaffe, jag gillar kaffe.


Månad 2 avklarad!

Jodå en månad till avklarad utan att smaka en droppe... men man har väl sett reklamen och sett en god öl hällas upp och något vinglas hällas upp från en bag-in-box. Ser lite förförande ut i sin enkelhet men nähe, inte för mig. I alla fall inte just nu... GAAAA!

Februari är ju en kortmånad men ändå, en månad är en månad!
För er som har viktminskningsreferens kan jag meddela att månad 2 inte har visat någon som helst effekt på vågen och endast lite på midjan. Därför har jag beslutat att steppa upp lite nu i mars och snacksen går bort helt (nja kaske några popcorn utan smör glider ner) vilket jag tror kommer att göra susen. Kanske behövde jag dem som snuttefilt under de två första månaderna men nu är det dags att vara en man! Eller mus. Vi får se. Men ambitionen är klar. Slut på fredagsmys!

Circle of snacks
Planerade allvarligt på att börja gå till jobbet också men helt plötsligt så kom jag på väääldigt många svepskäl att inte göra det.

Nåväl en lite sammanfattning av februari:

Θ Inte en droppe alkohol har alltså intagits under februari (heller).
Θ Jag var på en afterwork men under hälften drack så det var inget speciellt med det. Jag körde.
Θ 1,2 % smalare midja (i februari)
Θ 0 % minskad vikt (i februari)
Θ Åt mycket bröd, och åt ofta och då lagade små måltider typ frukost lunch och ofta lagat till kvällen.
Θ Jag dricker inte speciellt mycket läsk, och om jag gör det är det light
Θ Har ofta vatten/saft/juice till maten
Θ I februari hände det inget speciellt, har inte varit på några fester eller liknande.
Θ Jag har sett fotboll på restaurang men det var lugnt. Grattis Liverpool som gick om Bolton i tabellen!
Θ Träning i genomsnitt 3 ggr / vecka
Θ Kondisen har gått lite mindre upp och ner, ändå ibland trött som f-n på träningen ibland helt ok.
Θ Sömnen varierar, är rätt trött ibland. Som tex nu. Mest när jag ska städa. Konstigt.
Θ En tesked socker (struken) i te, inget socker i kaffe. Te på morgonen, kaffe from 9 tom resten av dagen.
Θ Humör - Ett par gånger lite "grumpy". På hugget. Inget nytt...
Θ Peppningen från folk fortsätter, tackar för det!
Θ En kommentar: Om någon av mina kompisar skulle klara ett vitt år så är det du för det finns ingen som är så dj-a envis!! Och skrattade... kul kommentar faktiskt.

Funderar lite på vad det är som skulle få mig att "hoppa av", säkert någon tragisk olycka, bli av med jobbet eller någon anhörig eller kompis. Kanske också bara om man totalhavererar bilen eller råkar på något sätt råka ut för eller orsaka nån oturlig olycka där man blir skadad eller skadeståndsskyldig osv. Man testas ganska hårt om något sånt händer tror jag. Sjukdomsbesked eller något annat knepigt hemskt. PEPPAR PEPPAR. Just nu känns det inte direkt som vanlig "sugenhet" kan få mig att ta ett glas men det är klart snart är det vår och sol och after ski kanske... Bra att tänka positivt men inte för positivt... om man säger. Till helgen är det i alla fall FEEEST! Första stora festen på året och hur det går där får ni höra mer om senare. Kanske bloggen avslutas där...? Cliffhanger...

RSS 2.0