2 veckors diet del 4

Torsdag (dag 3)
Så här såg tredje dagens diet ut:
Frukost (normal men med makrill)
Lunch (kokt potatis, morötter, pizzasallad)
Mellanmål (potatis, morot, fullkornsbröd)
Träning
Kvällsmat (tomat-och-lök sallad, svarta oliver)
Fredag morgon invägning
dag 1: -1,5 kilo, - 0,5 cm
dag 2: -0,9 kilo -0,5 cm
dag 3: -0,7 kilo -0,5 cm
ABCI-diet 3 dagar: - 3,1 kilo - 1,5 cm

När man går ner i mat vill kroppen vila. Kaffe och promenad kan få upp kroppens energiförbrukning. Vid långsiktig viktnedgång rekommenderas ungefär 0,5 till 1 kilo i veckan men 2 veckor är ju knappast långsiktigt. Stefan Rössner som är professor (och bla startade Aftonbladets viktklubb) får frågan hur många kilo man max kan gå ner på en vecka
"Vid helsvält (som inte är nåt bra!) förlorar man första veckan 3-4 l vatten- men det är ju inte fett! Men du vill ju bli av med fettet! Tyngre går ner bättre än de som är lättare. Vi brukar tycka att 1/2- 1 kg per vecka är en bra takt. Drar du bort 600 kcal från vad du åt förut ger det ungefär sådan viktnedgång."

Förmodligen är inte helsvält det snabbaste sättet att gå ner på en vecka. Det är balansräkningen äta - förbrukning det gäller och att träna rätt kan ge större viktnedgång misstänker jag. Well well den som lever får se. Men den kloka professorn har ju en poäng: vikt i kilo är inte så intressant på kort sikt om det är fett man vill förbränna och inte tappa muskler eller få dålig vätskebalans. Jag har själv gått ner 2 kilo på några timmar under hårda träningspass i solen trots att jag varit noga med att dricka mycket, kanske 3 liter under träningen, mer var svårt att få i sig. En genomsnittlig vasaloppsåkare går ner 3 kilo. Trots blåbärssoppan.

Under 2 veckors diet tror jag att vätskebalansen jämnar ut sig och man bör slå ut de första dagarnas stora nedgång på en längre period för att få ett intressantare genomsnitt. Dessutom åt både jag och vasaloppsåkarna "upp oss" i förväg, icke att förglömma. Så den riktigt intressanta siffran är väl hela september månads resultat. Men kul ändå om man kan överbevisa en professor... :-)

Varför skall man då inte gå ner mer än 0,5-1 kilo i veckan långsiktigt? Jo det handlar förstås om att kroppen skall få i sig alla näringsämnen. Och därmed inte bara minska i muskelmassa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0