Sommaren lider mot sitt slut

Det är en helt ok sommar ändå, jag gillar när det regnar på natten, om det nu ska regna. Varje gång jag givit mig ut har molntäcket spruckit upp och det har blivit några timmar med sol. Endast en gång blev jag lite överraskad av regnet men det varade bara 40 minuter. Nu hoppas jag bara på ett lika suverän bonusslut på sommaren som det har varit de senaste två åren.

Det vita året håller i sig, lite statistik från dagen efter 7 avklarade månader:

Θ Ingen alkohol på 7 månader
Θ 7% viktminskning
Θ 8% minskat midjeomfång
Θ Inga förkylningar ännu

Men det är ju augusti tänker ni, hur går det med kräftskivan?? Mer om det nästa inlägg!

Snart nog är semesterdagarna slut, snart skall skola och jobb påbörjas, det är bra att ha något litet att se fram emot under hösten. Jag skall (för första gången?) försöka göra en grov planering och se vad för roliga saker man kan få in i kalendern. Ni har väl hört historien om fysikläraren?!

En lärare höll upp en stor, tom glaskruka. Och han frågade, är denna tom, sånär som på luft? Eleverna svarade jakande. Läraren hällde då i ett antal stora stenar, och frågade om den var full. Det hade den blivit, så eleverna svarade ja. Då tog läraren och hällde i en påse ärtor i samma kruka, och de rann ner mellan stenarna.

Läraren frågade hur detta kunde gå till, om krukan redan var full. Men innan någon förlägen elev kunde svara, så frågade han om krukan var full nu då. Eleverna svarade ja, med större eftertryck. Varpå läraren tog upp en påse sand, och hällde ner den i krukan. Nu började eleverna skratta, då läraren frågade dem om krukan var full. Men alla tog självklart till orda och nästan skrek, att nu var minsann krukan full. Då tog läraren fram två burkar öl, öppnade dem, och hällde ner dem i krukan också. Eleverna stönade bara.

Och läraren ställde till slut frågan om vad man kunde lära sig av allt detta. Varpå en kvicktänkt elev självklart svarade, :Att hur knökfullt något än ser ut, så finns det alltid utrymme för ett par öl!


Läraren hade förstås ett annat klurigt svar på lut: Om man ska få ner stora stenar i glaskrukan är det nog bäst att lägga i dem först. Det vill säga, om glaskrukan är en kalender och de stora stenarna är de saker som är viktiga för dig att göra under hösten gäller det att planera in dem snarast, annars kommer bara kalendern att fyllas ändå av ... ja som sagt var, eleven var nog lite kvicktänkt ändå...

Saker du kanske aldrig hade kommit att tänka på att du kan göra denna höst: (Har du fler roliga tips?)
- Starta ett företag
- Lära dig 100 glosor på ett annat språk
- Köpa ett nytt dataspel
- Hälsa på din gamla släkting i Knäckebrohult
- Spela paintball
- Åka skidor i Dalarna
- Skriva dagbok
- Gå en danskurs
- Lära dig att spela ukulele
- Sortera foton
- Göra egen ravioli
- Bjud över en kompis
- Gå på bio
- Skriv en dikt
- Kom på en uppfinning
- Ordna disco

För fler tips kan man även gå in på www.365saker.se
Men akta dig för facebook... de som använder facebook är mer benägna att dricka alkohol enligt dn. Ha det!

RSS 2.0